Vill du dela duodji, duodje, duöjjie, vätnoe, samiskt hantverk med oss?
SKAPA, ANVÄNDA, BEUNDRA, BERÄTTA, DELA!
Uppropet #deladuodje pågick på Facebooksidan och instagramkontot Duodjeutställning_Ájtte_2019 genom flödena #delasamiskthantverk #deladuodji #deladuodje #deladuöjjie #delavätnoe #delasamiskthantverk.
Genom att dela sina bilder i detta flöde gav man sitt samtycke till att bilderna används i Ájtte museums basutställning om duodje/samiskt hantverk, som invigdes i juni 2019.
Uppropet löd:
Gillar du att skapa, använda, beundra eller berätta om duodji/duodje/duöjjie/vätnoe/samiskt hantverk? Du är välkommen att delta i #deladuodje där du har möjlighet att visa upp dina bilder av duodji/duodje/duöjjie/vätnoe/samiskt hantverk.
Så här gör du för att delta i #deladuodje:
- Ta ett foto eller gör en film på duodji/duodje/duöjjie/vätnoe/samiskt hantverk.
Exempelvis när du:
- Skapar – Dela med dig av bilder eller filmer på processen och/eller det färdiga föremålet när du skapar duodji/duodje/duöjjie/vätnoe/samiskt hantverk
- Använder – dela med dig av bilder eller filmer när du använder duodji/duodje/duöjjie/vätnoe/samiskt hantverk
- Beundrar – dela med dig av bilder eller filmer av duodji/duodje/duöjjie/vätnoe/samiskt hantverk som du gillar
- Berättar – dela din personliga berättelse om något favoritföremål eller en egen erfarenhet
- Ladda upp bilderna eller filmerna och dela dessa via Facebook eller Instagram under flödena #delasamiskthantverk #deladuodji #deladuodje #deladuöjjie #delavätnoe #delasamiskthantverk i ditt eget flöde eller på Duodjeutställning_ Ájtte_2019
- Utvalda bilden kommer att visas på Ájtte museums nya basutställning om duodji/duodje/duöjjie/vätnoe/samiskt hantverk och de andra bilderna blir en del av utställningen
Kom ihåg upphovsrätten när du deltar, du får inte dela någon annans bild eller film!
1/3 2018 – 1/6 2019 arbetade vi på Ájtte med en ny basutställning om duodje/samiskt hantverk. På det här sättet erbjöd vi Ájttes publik att delta i den kommande utställningen. Utvalda bilder från flödet visas nu i utställningen.
Inspirationen till detta hade vi hämtat från projektet dela vantar som drevs av Skånes Hemslöjdsförbud och Länshemslöjdskonsulenterna Region Norrbotten och Norrbottens Museum.
Publicerat den: 15 maj 2018